Terugblik op het Kadefestival 2016

kadefestival-2016-160828-overzicht-c

De derde editie van het Kadefestival was een succes! Zondag 28 augustus bezochten meer dan 850 bezoekers dit zomerse festival aan de Spangesekade!

Ook dit jaar had het Kadefestival weer veel te bieden, voor elk wat wils. Veel Rotterdams talent, creatieve workshops, eten en drinken uit alle windrichtingen en tal van activiteiten op het water.  Tijdens het festival kregen bezoekers ook een indruk van de mooie nieuwe inrichting van de Spangesekade.

kadefestival-2016-160828-overzicht-f

Muziekprogramma
Het muziekprogramma was samengesteld in samenwerking met Grounds. Bellita Carol, een sprankelende singer- en songwriter met een passie voor diverse urban muziekstijlen, bracht neo-soul, gospel en reggae. El Trio Flamenco, bestaande uit studenten van Codarts Rotterdam, bracht passie en gedrevenheid. Nhela D’caela bracht met de Kaapverdiaanse groep Son D’ Tradision de zwoele zomer heel dichtbij. Doordat zij actief werden betrokken bij het Kadefestival was er ook een stand met Kaap-verdiaans eten en – sieraden.

Workshops voor kids en volwassen
Voor de jongsten onder ons was er van alles te doen. Kinderen konden schilderen met Puntvijf en met de Speelfabriek maakten ze bootjes van piepschuim, die ook daadwerkelijk te water gingen! Kinderen en volwassenen deden ook volop mee aan de tijdens de workshop Djembé spelen met Mike Onyango. Ook de poppenspel workshop voor volwassenen kon op enthousiaste deelnemers rekenen. En de dansworkshop voor de hele familie bleek de grote sfeermaker aan het begin van het festival.

kadefestival-2016-160828-djembe-workshop

Lekker, gevarieerd en betaalbaar eten
Geen Kadefestival zonder betaalbaar en gevarieerd eten door lokale makers. An-Dijvie Natuurvoeding serveerde een scala aan lekkernijen. Ayasofya verzorgde BBQ en Kebab en Food for Life kookte heerlijke vegetarische gerechten. Stroop Rotterdam bakte ter plekke stroopwafels en Heilige Boontjes schonk koffie en thee in prachtige kopjes. Voor wie na al dat lekkers nog ruimte over had was er Surinaams schaafijs en lokaal gebakken taart.

Het Kadefestival is van en voor iedereen
Organisatie en productie van Het Kadefestival werden weer in grote mate vervuld door bewoners(initiatieven) uit de wijk. Zo waren de buurtvaders gedurende de gehele dag aanwezig op het festivalterrein en bewaakten zij de in- en uitgangen, wat zeker heeft bijdragen aan de gemoedelijke, ongedwongen sfeer van de dag. Opbouw van het festivalterrein vond plaats met jongeren uit Delfshaven en voor de EHBO waren diverse moeders uit de wijk, uiteraard mèt EHBO-diploma bereid gevonden.

kadefestival-2016-160828-overzicht-e

Op naar Kadefestival 2017!
Ook dit jaar was de organisatie van Het Kadefestival een echte buurtsamenwerking met bestaande èn nieuwe buurtinitiatieven en lokale ondernemers uit de wijk. Het gevarieerde aanbod zorgde er voor dat diverse groepen werden aangesproken werden en aan het festival deelnamen. Actieve bewoners kwamen met elkaar in contact. Het Kadefestival lijkt meer en meer een spilfunctie te vervullen binnen het netwerk van bewoners, buurtinitiatieven, lokale ondernemers en artiesten uit de wijk.

Dat smaakt natuurlijk letterlijk en figuurlijk naar meer!

Op naar de volgende editie, op naar Het Kadefestival 2017!

kadefestival-2016-160828-overzicht-d