Buurauto op de Dijk: rondje elektrisch rijden op zaterdag 3 december!

15095093_1299265276760631_5279287840309464031_n

Elektrisch rijden lijkt je wel wat, maar je vindt het te prijzig? Dan komt hier je kans, want zaterdag 3 december a.s. staat Buurauto bij Schiezicht in het kader van het programma Duurzaam aan de Dijk. Buurauto is dé deelauto die elektrisch rijden mogelijk maakt voor jou en je buren (of een groep mensen die je kent).

Wil je meer weten over het concept achter Buurauto of een rondje 100% elektrisch rijden?

Je bent welkom op zaterdag 3 december a.s. van 14.00 t/m 16.00 uur bij Schiezicht op de Mathenesserdijk 272B.

Wat is Buurauto?
Steeds meer consumenten willen in een elektrische auto rijden. Toch ligt deze voor de meesten niet binnen handbereik, terwijl de zakelijke rijder wel die mogelijkheid heeft. Ook in private lease is een eigen elektrische auto een prijzige onderneming. En dat terwijl we ons steeds meer realiseren dat dat de carrière van benzine- en dieselauto’s eindig is en de elektrische auto kan helpen met de energietransitie.

Buurauto brengt de oplossing: jij deelt de elektrische auto met buren (mensen die je kent) en deelt samen de kosten. Buurauto zorgt voor de auto inclusief verzekering en eventueel vervangende auto voor vakanties en dubbele boekingen. Door gezamenlijk gebruik van een elektrische auto werkt je mee aan een schonere lucht, meer ruimte op straat voor groen, spelen, fietsen of wandelen en blijf je in contact met je buren.

Buurauto komt naar Schiezicht vindt plaats in het kader van Duurzaam op de Dijk.

duurzaam-op-de-dijk-website

Duurzaam op de Dijk
Is een initiatief van Stichting Schiezicht en helpt bewoners op de Mathenesserdijk bij het besparen van energie. Het project is gestart met een warmtewandeling met warmtefoto’s van de huizen. Het hele jaar door worden bijeenkomsten georganiseerd, van lezingen tot tips rondom bijvoorbeeld verbouwen en zonnestroom. Het project is tot stand gekomen door steun van de Gemeente Rotterdam, de Delfshaven Coöperatie, woningcorporatie Havensteder en Rabobank Rotterdam.

duurzaam-op-de-dijk-website