Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Dansworkshop ‘Mazurka’ door Floresdasilhas

25/08/2017 @ 18:00 - 21:00

- Gratis

Leer de Mazurka dansen in deze workshop door Floresdasilhas! Van oudsher een traditionele Poolse volksdans, is de mazurka is ook populair in Kaapverdië, met name op de eilanden Santo Antão en São Nicolau. De mazurka en andere dansen als contradanse, polka, wals en galop werden vermoedelijk door zeelieden uit Europa naar Cabo Verde meegebracht. De mazurka wordt daar gespeeld en gedanst op bruiloften en andere feesten.

Zoals bekend is er een grote Kaapverdiaanse gemeenschap in Rotterdam. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er vele dansgezelschappen zijn, die de mazurka op hun repertoire hebben staan en regelmatig workshops verzorgen, zoals het Rotterdamse Floresdasilhas. Vanavond leer jij op de gelegenheidsdansvloer van Schiezicht alles over over de ‘manzurca‘ en om het compleet te maken zijn er een heerlijke Kaapverdische maaltijd.

Deelname:
Workshop: gratis
Maaltijd: € 5,-
Meer informatie via: Meer informatie via: biadenhaag@live.nl.

Een leuke video-impressie kun je op Facebook bekijken.

Deze Workshop Leer de Mazurka dansen door Floresdasilhas maakt deel uit van het Schiezicht Zomerprogramma van 13 augustus t/m 2 september in het kader van Het Kadefestival 2017. Bekijk het hele programma hieronder of download de PDF.

Gegevens

Datum:
25/08/2017
Tijd:
18:00 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, , ,
Evenement Tags:
, , , , , , , , ,

Organisator

Flores das Ilhas
E-mail:
biadenhaag@live.nl