Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Schiezicht Klassiek: Nieuwjaarsconcert & Buurt Brunch

19 januari @ 11:00 - 14:00

- €5,

Op zondag 19 januari organiseren we weer ons Schiezicht Klassiek Nieuwjaarsconcert mèt gezellige Buurt Brunch!

Je bent welkom vanaf 10.45u, om 11.00u serveren we het Brunch Buffet in ons Kadeatelier.

Wij zorgen weer voor de basis: lekkere verse broodjes, divers zoet en hartig broodbeleg, fruit, lekkere sappen en koffie/thee. Buren en buurtgenoten zijn natuurlijk welkom om zelf ook iets lekkers mee te nemen (mag natuurlijk zelfgemaakt, maar hoeft niet).

Om +/- 12 uur betreedt Marco Broere het podium in onze Kadekantine. Hij verzorgt dan een concert met heerlijk ontspannende Indiase klassieke muziek. Dit is een concert uit de reeks Schiezicht Klassiek.

Dit concert zal +/- 45 minuten duren. Daarna brunchen we gewoon weer verder.

Praktische informatie:

Datum: zondag 19 januari
Aanvang Brunchbuffet: 11.00 uur (deur open vanaf 10.45 uur)
Aanvang concert Marco Broere: +/- 12 uur (duur concert ongeveer 40-45 minuten)
Locatie: Schiezicht, Mathenesserdijk 272 B | ingang begane grond: Spangesekade 176
Toegang: € 5,00 p.p. (volw) | € 2,50 per kind (incl. thee/koffie en een stuk taart)
Aanmelden: 
i.v.m. beperkte capaciteit verplicht via info@schiezicht.com

Jonge kinderen?
Die zijn ook welkom. Zij kunnen  (ook samen met de ouders/verzorgers) tijdens het concert terecht in het Kadeatelier (de ruimte vlak naast de Kadekantine). Wij zorgen voor wat speelgoed, kleurpotloden etc. Zo kunnen zij lekker spelen en tegelijkertijd naar de muziek luisteren.

Ons Schiezicht Klassiek Nieuwjaarsconcert & Buurtbrunch wordt mede mogelijk gemaakt door Opzoomer Mee en Gemeente Rotterdam Kunst & Cultuur.

 

Schiezicht Klassiek
Muziek is een belangrijk deel van onze geschiedenis, onze cultuur en ons leven. Veel lichte (pop)muziek is makkelijk toegankelijk, maar klassieke muziek wordt vaak alleen gespeeld op speciale plekken zoals concertpodia of kerken. Het zijn niet altijd plekken waar mensen makkelijk vanuit zichzelf naar toe gaan, zeker als ze niet of nauwelijks bekend zijn met klassieke muziek. Ook is veel van het klassieke muziekaanbod geconcentreerd in Rotterdam-Centrum en niet genoeg in andere wijken, zeker niet in Delfshaven.

Schiezicht Klassiek brengt klassieke muziek dan ook naar de bewoners van Delfshaven. In een laagdrempelige, informele omgeving en relaxede sfeer, welkom en uitnodigend. Het publiek zit vlakbij de musici, die niet alleen spelen maar ook contact maken met het publiek. Zo zullen ze iets vertellen over de instrumenten, de componisten, de uitgevoerde stukken en de muziekgeschiedenis. De serie heeft als doel om een een breed spectrum van (klassieke) muziek te laten horen en zien.

Schiezicht Klassiek wordt georganiseerd sinds najaar 2018 en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Gemeente Rotterdam.

Gegevens

Datum:
19 januari
Tijd:
11:00 - 14:00
Kosten:
€5,
Evenement Categorieën:
, , , , ,
Evenement Tags:
, , , , , , , , ,

Organisator

Schiezicht
E-mail:
info@schiezicht.com
Website:
www.schiezicht.com

Locatie

Schiezicht
Mathenesserdijk 272B
Rotterdam, Nederland
+ Google Maps
Website:
www.schiezicht.com