Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Schiezicht Klassiek: burenbrunch en celloconcert met Burendag

22/09/2018 @ 11:00 - 13:00

- €3,50

Op zaterdag 22 september vindt een bijzonder brunchconcert plaats in onze Kadekantine. Ter gelegenheid van Burendag 2018 serveert Schiezicht een heerlijk brunchbuffet voor de buurt. Samen met onze partner AnDijvie Natuurvoeding zorgen we voor o.m. verse broodjes, zoet en hartig broodbeleg, koffie/thee en jus.

Aansluitend is er een klassiek muziekconcert, verzorgd door musici Ania Katynska en Rebecca Rosen op de barokcello. Zij verzorgden ook twee celloconcerten tijdens het afgelopen Kadefestival, op locatie bij de galerie-in-aanbouw van onze buurman Bert Sissingh aan de Spangesekade. Zie voor een impressie daarvan de foto’s hieronder.

Praktische informatie:
Datum: zaterdag 22 september
Tijdstip: 11.00u
Locatie: Schiezicht, Mathenesserdijk 272B | Spangesekade 176 (ingang begane grond)
Toegang: € 3,50 p.p. (volwassenen) | € 2,- per kind (voor brunch en concert)
Aanmelden: is verplicht i.v.m. capaciteit (maximaal 25 mensen) via info@schiezicht.com

Celloconcert door Ania Katynska en Rebecca Rosen tijdens het Kadefestival 2018 (foto: Look J. Boden Fotografie)

Schiezicht Klassiek brengt klassieke muziek naar Delfshaven
Genieten van mooie klassieke muziek in een informele sfeer en setting. Concerten uitgevoerd door kleine ensembles van 1-3 musici. Met na het concert gelegenheid tot napraten met elkaar èn met de musici onder het genot van een vers gezet kopje koffie of thee en een heerlijk stuk taart. Dat is Schiezicht Klassiek, een nieuwe 4-delige reeks klassieke muziekconcerten in Rotterdam-Delfshaven.

Muziek is een belangrijk deel van onze geschiedenis, onze cultuur en ons leven. Veel lichte (pop)muziek is makkelijk toegankelijk, maar klassieke muziek wordt vaak alleen gespeeld op speciale plekken zoals De Doelen, Codarts of kerken. Het zijn niet altijd plekken waar mensen makkelijk vanuit zichzelf naar toe gaan, zeker als ze niet of nauwelijks bekend zijn met klassieke muziek. Ook is veel van het klassieke muziekaanbod geconcentreerd in Rotterdam-Centrum en niet genoeg in andere wijken, zeker niet in Delfshaven.

Celloconcert door Ania Katynska & Rebbeca Rosen tijdens het Kadefestival 2018 (foto: Look J. Boden Fotografie)

Schiezicht Klassiek brengt zo klassieke muziek naar de bewoners van Delfshaven. In een laagdrempelige, informele omgeving en relaxede sfeer, welkom en uitnodigend. Het publiek zit vlakbij de musici, die niet alleen spelen maar ook contact maken met het publiek. Zo zullen ze iets vertellen over de instrumenten, de componisten, de uitgevoerde stukken en de muziekgeschiedenis. De serie heeft als doel om een een breed spectrum van (klassieke) muziek te laten horen en zien.

Het eerste concert van deze vierdelige reeks werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Gemeente Rotterdam.

De brunch wordt aangeboden in het kader van Burendag 2018 en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Oranje Fonds.

Organisator

Schiezicht
E-mail:
info@schiezicht.com
Website:
www.schiezicht.com

Locatie

Schiezicht
Mathenesserdijk 272B
Rotterdam, Nederland
+ Google Maps
Website:
www.schiezicht.com