Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Schiezicht Klassiek: De Rattenvanger van Hamelen met Robert de Bree

15/12/2019 @ 15:00 - 17:30

- €5,

Genieten van mooie klassieke muziek in een informele sfeer en setting. Concerten uitgevoerd door kleine ensembles van 1-3 musici. Vooraf eerst een kopje koffie of thee en een heerlijk stuk taart, dan luisteren naar prachtige muziek. Dan na afloop van het concert napraten met de musici èn met elkaar. Dat is Schiezicht Klassiek, een serie klassieke muziek concerten bij Schiezicht in Rotterdam-Delfshaven.

Vandaag op het programma:

DE RATTENVANGER VAN HAMELEN DOOR ROBERT DE BREE

Interactief kinderconcert – OOK leuk voor volwassenen (of je nu kinderen hebt of niet)

Help! Overal zijn ratten!
De rattenvanger weet raad. Met zijn bijzondere instrumenten lokt hij de ratten mee, maar als hij niet betaald wordt ontvoert hij de kinderen uit het dorp. 

Dan weet de rattenvanger zich geen raad: wat te doen met al die kinderen? 
Help jij de rattenvanger mee een oplossing te vinden?

Robert de Bree bespeelt allerlei wonderlijke instrumenten en bekoort het publiek met verhaal en mooie muziek. Kinderen doen mee als rat, kind en helpen het verhaal verder dankzij Roberts unieke talent om het publiek te betrekken bij deze voorstelling.

Natuurlijk is er ook de mooie muziek: benieuwd naar de Sheng of de Violinharfe? Of misschien toch liefhebber van de mooie ouderwetse blokfluit? Of liever de hobo uit de tijd van Bach? Pas op: je wordt zó je stoel uitgelokt, voor je het weet, doe je zelf ook mee!

Praktische informatie
Datum:
zondag 22 september
Tijdstip: 15.00u inloop, aanvang concert om 15.30u
Locatie: Schiezicht, Mathenesserdijk 272 B | ingang begane grond: Spangesekade 176
Toegang: € 5,00 p.p. (volw) | € 2,50 per kind (incl. thee/koffie en een stuk taart)
Aanmelden: 
i.v.m. beperkte capaciteit verplicht via info@schiezicht.com

Jonge kinderen?
Die zijn ook welkom. Zij kunnen  (ook samen met de ouders/verzorgers) tijdens het concert terecht in het Kadeatelier (de ruimte vlak naast de Kadekantine). Wij zorgen voor wat speelgoed, kleurpotloden etc. Zo kunnen zij lekker spelen en tegelijkertijd naar de muziek luisteren.

Over Robert de Bree
Robert de Bree is een zeer veelzijdige Nederlandse hoboïst, blokfluitist, improvisator en docent.
Zo combineert hij binnen zijn vele muzikale projecten muziek van Bach met etnische mondorgels; werken van Duke Ellington, Van Eyck en Berio; en maakt hij concerten met de favoriete slaapliedjes van zijn publiek.

Verder is hij mede artistiek leider van The Scroll Ensemble, dat zich richt op de onontgonnen kunst van de ensemble improvisatie in de klassiek muziek en dan vooral de barokperiode. Ze speelden bijvoorbeeld in Festival Classique met schrijver Guus Kuijer, in de film Michiel de Ruyter en traden op voor Koningin Beatrix. Met violiste Rebecca Huber vormt hij Symphonie Atlantique dat nieuwe en verrassende interpretaties van klassieke en romantische muziek zonder dirigent brengt. Vorig jaar was hun debut in de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Voor oudere muziek komt hij aan zijn trekken met blokfluitkwartet Red Rose Four. Ook buiten de concertzaal werkte hij met topartiesten zoals Loes Luca en Karel de Rooij.

Lees alles over deze veelzijdige musicus op www.robertdebree.nl

Schiezicht Klassiek
Muziek is een belangrijk deel van onze geschiedenis, onze cultuur en ons leven. Veel lichte (pop)muziek is makkelijk toegankelijk, maar klassieke muziek wordt vaak alleen gespeeld op speciale plekken zoals concertpodia of kerken. Het zijn niet altijd plekken waar mensen makkelijk vanuit zichzelf naar toe gaan, zeker als ze niet of nauwelijks bekend zijn met klassieke muziek. Ook is veel van het klassieke muziekaanbod geconcentreerd in Rotterdam-Centrum en niet genoeg in andere wijken, zeker niet in Delfshaven.

Schiezicht Klassiek brengt klassieke muziek dan ook naar de bewoners van Delfshaven. In een laagdrempelige, informele omgeving en relaxede sfeer, welkom en uitnodigend. Het publiek zit vlakbij de musici, die niet alleen spelen maar ook contact maken met het publiek. Zo zullen ze iets vertellen over de instrumenten, de componisten, de uitgevoerde stukken en de muziekgeschiedenis. De serie heeft als doel om een een breed spectrum van (klassieke) muziek te laten horen en zien.

Schiezicht Klassiek wordt georganiseerd sinds najaar 2018 en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Gemeente Rotterdam.

Gegevens

Datum:
15/12/2019
Tijd:
15:00 - 17:30
Kosten:
€5,
Evenement Categorieën:
, , , , ,
Evenement Tags:
, , , , , , , , ,

Organisator

Schiezicht
E-mail:
info@schiezicht.com
Website:
www.schiezicht.com

Locatie

Schiezicht
Mathenesserdijk 272B
Rotterdam, Nederland
+ Google Maps
Website:
www.schiezicht.com