Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Schiezicht Klassiek: zondagmiddagconcert in huiselijke sfeer

17 februari @ 15:30 - 17:00

- €3,50

Genieten van mooie klassieke muziek in een informele sfeer en setting. Concerten uitgevoerd door kleine ensembles van 1-3 musici. Vooraf eerst een kopje koffie of thee en een heerlijk stuk taart, dan luisteren naar prachtige muziek; en dan na afloop van het concert napraten met de musici èn met elkaar onder het genot van een drankje. Dat is Schiezicht Klassiek, een nieuwe 4-delige reeks klassieke muziekconcerten in Rotterdam-Delfshaven.

Vandaag op het programma:

‘Tis now dead Night’ door het vroeg-klassieke muziek duo A Dialogue on a Kiss bestaande uit Michal Bitan, sopraan en Earl Christy, luit.

Het duo A Dialogue on a Kiss is toegewijd aan historisch onderbouwde uitvoeringen van vroeg-klassieke muziek in haar meest intieme en toegankelijke vorm: 16e en 17e eeuwse liederen begeleid door de luit. Het duo werd opgericht in 2010 door sopraan Michal Bitan (Israel-Nederland) en ontleent zijn naam aan Henry Lawes’ speels liefdesduet met dezelfde naam.

A Dialogue on a Kiss werd opgericht met als doel om de onzichtbare muur tussen de music op het podium en de luisteraars/toeschouwers in de zaal te doorbreken en op die manier weer een nieuw en groter publiek te bereiken voor dit relatief onbekende repertoire voor stem en luit. Michal Bitan en Earl Christy streven naar steeds weer nieuwe vertolkingen van zelden vertolkte composities.

Een uitstekende gelegenheid dus om tijdens deze Schiezicht Klassiek nader kennis te komen maken met deze bijzondere combinatie van sopraan en luit. Wij zorgen weer voor een lekker kopje koffie/thee en een heerlijk stukje taart!

Praktische info vind je onder de foto!

Praktische informatie:
Datum: zondag 17 februari
Tijdstip: 15.30 (inloop 15.00u)
Locatie: Schiezicht, Mathenesserdijk 272B | Spangesekade 176 (ingang begane grond)
Toegang: € 3,50 p.p. (volwassenen) | € 2,- per kind inclusief koffie/thee en taart
Kinderen welkom: ja
Aanmelden: is verplicht i.v.m. capaciteit (maximaal 25 mensen) via info@schiezicht.com

Schiezicht Klassiek
Muziek is een belangrijk deel van onze geschiedenis, onze cultuur en ons leven. Veel lichte (pop)muziek is makkelijk toegankelijk, maar klassieke muziek wordt vaak alleen gespeeld op speciale plekken zoals concertpodia of kerken. Het zijn niet altijd plekken waar mensen makkelijk vanuit zichzelf naar toe gaan, zeker als ze niet of nauwelijks bekend zijn met klassieke muziek. Ook is veel van het klassieke muziekaanbod geconcentreerd in Rotterdam-Centrum en niet genoeg in andere wijken, zeker niet in Delfshaven.

Schiezicht Klassiek brengt klassieke muziek dan ook naar de bewoners van Delfshaven. In een laagdrempelige, informele omgeving en relaxede sfeer, welkom en uitnodigend. Het publiek zit vlakbij de musici, die niet alleen spelen maar ook contact maken met het publiek. Zo zullen ze iets vertellen over de instrumenten, de componisten, de uitgevoerde stukken en de muziekgeschiedenis. De serie heeft als doel om een een breed spectrum van (klassieke) muziek te laten horen en zien.

Schiezicht Klassiek wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Gemeente Rotterdam.

Gegevens

Datum:
17 februari
Tijd:
15:30 - 17:00
Kosten:
€3,50
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, , , , , , , , ,

Organisator

Schiezicht
E-mail:
info@schiezicht.com
Website:
www.schiezicht.com

Locatie

Schiezicht
Mathenesserdijk 272B
Rotterdam, Nederland
+ Google Maps
Website:
www.schiezicht.com