Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Schiezicht Klassiek: zondagmiddagconcert in huiselijke sfeer

22 september @ 15:00 - 17:00

- €5,

Genieten van mooie klassieke muziek in een informele sfeer en setting. Concerten uitgevoerd door kleine ensembles van 1-3 musici. Vooraf eerst een kopje koffie of thee en een heerlijk stuk taart, dan luisteren naar prachtige muziek. Dan na afloop van het concert napraten met de musici èn met elkaar. Dat is Schiezicht Klassiek, een serie klassieke muziek concerten bij Schiezicht in Rotterdam-Delfshaven.

Vandaag op het programma:

Op het podium van onze Kadekantine staat ditmaal Duo Kaleidoscope, bestaande uit fluitisten Katja Pitelina en Reiko Tsuiki met als gast Ania Katynska op cello.

Duo Kaleidoscope: Katja Pitelina en Reiko Tsuiki

Duo Kaleidoscope is gespecialiseerd in het uitvoeren van klassieke muziek uit de Renaissance tot aan hedendaags repertoire. Daarbij gebruiken zij telkens instrumenten die voor de muziek uit dat bewuste tijdvak geschikt zijn. Dit concert heb je dus grote kans om zowel een een barok, klassiek en moderne fluit te zien en natuurlijk te beluisteren.

Op het programma staan o.m. composities van Jacob van Eyck, Michel Blavet, Joseph Haydn, Ian Clarke en Wilhelm Friedemann Bach.

(praktische informatie onder de foto)

Ania Katynska

Praktische informatie
Datum:
zondag 22 september
Tijdstip: 15.00u inloop, aanvang concert om 15.30u
Locatie: Schiezicht, Mathenesserdijk 272 B | ingang begane grond: Spangesekade 176
Toegang: € 5,00 p.p. (volw) | € 2,50 per kind (incl. thee/koffie en een stuk taart)
Aanmelden: 
i.v.m. beperkte capaciteit verplicht via info@schiezicht.com

Jonge kinderen?
Die zijn ook welkom. Zij kunnen  (ook samen met de ouders/verzorgers) tijdens het concert terecht in het Kadeatelier (de ruimte vlak naast de Kadekantine). Wij zorgen voor wat speelgoed, kleurpotloden etc. Zo kunnen zij lekker spelen en tegelijkertijd naar de muziek luisteren.

Schiezicht Klassiek
Muziek is een belangrijk deel van onze geschiedenis, onze cultuur en ons leven. Veel lichte (pop)muziek is makkelijk toegankelijk, maar klassieke muziek wordt vaak alleen gespeeld op speciale plekken zoals concertpodia of kerken. Het zijn niet altijd plekken waar mensen makkelijk vanuit zichzelf naar toe gaan, zeker als ze niet of nauwelijks bekend zijn met klassieke muziek. Ook is veel van het klassieke muziekaanbod geconcentreerd in Rotterdam-Centrum en niet genoeg in andere wijken, zeker niet in Delfshaven.

Schiezicht Klassiek brengt klassieke muziek dan ook naar de bewoners van Delfshaven. In een laagdrempelige, informele omgeving en relaxede sfeer, welkom en uitnodigend. Het publiek zit vlakbij de musici, die niet alleen spelen maar ook contact maken met het publiek. Zo zullen ze iets vertellen over de instrumenten, de componisten, de uitgevoerde stukken en de muziekgeschiedenis. De serie heeft als doel om een een breed spectrum van (klassieke) muziek te laten horen en zien.

Schiezicht Klassiek wordt georganiseerd sinds najaar 2018 en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Gemeente Rotterdam.

Gegevens

Datum:
22 september
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
€5,
Evenement Categorieën:
, , , , ,
Evenement Tags:
, , , , , , , , ,

Organisator

Schiezicht
E-mail:
info@schiezicht.com
Website:
www.schiezicht.com

Locatie

Schiezicht
Mathenesserdijk 272B
Rotterdam, Nederland
+ Google Maps
Website:
www.schiezicht.com