Kom langs en doe mee!

Schiezicht biedt je de ruimte om je idee uit te voeren. Of je nu een buurtactiviteit wilt organiseren, een groep mensen bij elkaar wilt brengen of een workshop wil geven, hiervoor kun je bij Schiezicht terecht. Samen met anderen organiseren we activiteiten, kinderworkshops, groeninitiatieven, buurtbijeenkomsten en andere dingen om de buurt een nog fijnere plek te maken. Kom langs en doe mee, want Schiezicht geeft je de ruimte!

Ook meedoen? Bekijk hier hoe!

Wie is wie en wie doet wat bij Schiezicht? Maak hieronder meteen kennis met het huidige Schiezicht team!

Julia Hevemeyer

Julia Hevemeyer, architect met een fascinatie voor de stad en duurzaamheid. Ze is mede-initiatiefnemer van Schiezicht en woont op de Mathenesserdijk.

Julia onderhoudt contacten met andere initiatiefnemers en instanties in de wijk met betrekking tot programma en de locatie Schiezicht. Verder werkt zij voor Schiezicht aan het project Duurzaam op de Dijk en is één van de Schiemeisjes. Daarnaast is zij lid bij de energie coöperatie Blijstroom.

Patrick Boel

Patrick Boel is stadmaker. Hij initieert en ondersteunt wijkondernemingen en burgerinitiatieven bij het stadmaken. Hij is mede-initiatiefnemer van Schiezicht en woont op de Mathenesserdijk.

Patrick werkt aan de positionering van Schiezicht in het netwerk van Delfshaven. Tevens is hij betrokken bij het opzetten van de projecten van Schiezicht. Ook is hij bestuurslid bij de Delfshaven Coöperatie.

Meriam Beek

Meriam Beek, sociaal ondernemer in het groen, wonend aan de Mathenesserdijk in Spangen (naast Tussendijken).

Werkt bij Schiezicht aan Schaften aan de Schie, Groencoöperatie Delfshaven, Groen aan de Kade en voorheen ook aan MoesTuintjes aan de Dijk. Daarnaast is Meriam actief betrokken bij verschillende groene buurtprojecten, zoals Natuurlijk Spangen, Water in Spangen en de Buurttuin op het Dakpark.

Willem Beekhuizen

Willem is zelfstandig ondernemer in sociale ontmoetingen. Hij heeft veel ervaring als opbouwwerker in Delfshaven. Willem woont op de Mathenesserdijk.

Willem is initiatiefnemer van het programma Van Buur tot Buur. Met zijn goede contacten binnen Delfhaven is hij een belangrijke schakel tussen het gebied Delfhaven, de gemeente en Schiezicht.

Dora Borst

Dora Borst organiseert evenementen en is projectleider van het Kadefestival.

Dora houdt van mooie dingen maken: van programma’s tot campagnes. Haar uitgangspunt is de wereld te ontdekken zonder vooroordelen en zich te blijven verwonderen. Zij hecht grote waarde aan het uitwisselen van ervaringen en het aanschouwen van kunst. Dora ziet diversiteit als kracht. Met haar bedrijf Concept Circus is zij flex-gebruiker van het Kadeatelier.

Mirjam Kroon

Mirjam is vrijwilliger bij Schiezicht, na haast 40 jaar werkzaam te zijn geweest als verpleegkundige.

Eerst als gastvrouw op de woensdagmiddag sinds februari 2016. Nu is zij met veel plezier aan de slag voor Cultuur Caleidoscoop. Zij begeleidt en verzorgt workshops voor de kinderen, waaronder haar grote hobby: mozaïek. Mirjam woont in Historisch Delfshaven.

Deborah van de Beld

Deborah is kunstenaar, kostuumontwerper en kok.

Ook is zij één van de vaste buurtkoks van Schaften aan de Schie en is zij als creatief ondernemer bij Studio PuRRR vaste gebruiker van het Dijkdok. Inwoner van Delfshaven.

Christy de Witt

Creatief ondernemer en ondernemend kunstenaar.

Ontwikkelt, onderneemt en organiseert met TWC Works op het snijvlak van cultuur, welzijn en maatschappij. Ludieke projecten met serieuze ondertoon. Verzorgt voor Schiezicht een stuk externe communicatie o.m. website, nieuwsbrief etc. Met Studio PuRRR vaste gebruiker van het Dijkdok.

David Diaz de la Cruz

David is vrijwilliger bij Schiezicht.

Hij is o.m. gastheer tijdens bijeenkomsten, verzorgt en serveert lunches, houdt het pand schoon en verricht verder alle voorkomende hand- en spandiensten. Daarnaast is hij ook één van de vaste buurtkoks bij Schaften aan de Schie. Sinds december 2017 is deze geboren Rotterdammer ook inwoner van Delfshaven. David draagt Feyenoord in zijn hart en houdt van koken, gamen en het lezen van een goed boek.

Tim Kapfer

Tim is projectarchitect. Hij woont op de Mathenesserdijk.

Tim heeft samen met Fred Schuurink  de projectleiding voor de Plantenbak Spangesekade uitgevoerd. De plantenbak werd in 2013 op basis van een ontwerp van Fred zelf gemetseld met vrijwilligers uit de buurt. Verder is Tim op strategisch niveau bij Schiezicht betrokken.

Kristin Jensen

Stedebouwkundige en nauw betrokken bij de herinrichting van de Spangesekade.

Ze werkt aan nieuwe vormen van opdrachtgeverschap tussen gemeenten en maatschappelijke initiatieven. Kristin was projectcoördinator van de projectgroep Atelier Spangesekade. Ook was zij de aanjager van de participatie van en communicatie met bewoners rondom het uitvoeringstraject van de herinrichting Spangesekade en het verdere directe gebied rondom het complex Schiezicht. Dit in samenwerking met de diensten Stadsbeheer en Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam

Jacco Bakker

Jacco onderneemt dingen in de stad. Onder werktijd voor de Gemeente Rotterdam, daarbuiten voor de buurt.

Hij is mede initiatiefnemer van Schiezicht, het Kadefestival en organiseerde met Max Rink meerdere malen Rotterdam POEL.