Kom langs en doe mee!

Schiezicht biedt je de ruimte om je idee uit te voeren. Of je nu een buurtactiviteit wilt organiseren, een groep mensen bij elkaar wilt brengen of een workshop wil geven, hiervoor kun je bij Schiezicht terecht. Samen met anderen organiseren we activiteiten, kinderworkshops, groeninitiatieven, buurtbijeenkomsten en andere dingen om de buurt een nog fijnere plek te maken. Kom langs en doe mee, want Schiezicht geeft je de ruimte!

Ook meedoen? Bekijk hier hoe!

Wie is wie en wie doet wat bij Schiezicht? Maak hieronder meteen kennis met het huidige Schiezicht team!

Julia Hevemeyer
Architect met een fascinatie voor de stad en duurzaamheid. Ze is mede-initiatiefnemer van Schiezicht en woont op de Mathenesserdijk. Julia onderhoudt contacten met andere initiatiefnemers en instanties in de wijk met betrekking tot programma en de locatie Schiezicht. Verder werkt zij voor Schiezicht aan het project Duurzaam op de Dijk en is één van de Schiemeisjes. Daarnaast is zij lid bij de energie coöperatie Blijstroom.

Patrick Boel
Stadmaker bij uitstek en bewoner van de Mathenesserdijk. Patrick initieert en ondersteunt wijkondernemingen en burgerinitiatieven bij het stadmaken. Zo is hij is mede-initiatiefnemer van Schiezicht, waar hij actief werkt aan de positionering van Schiezicht in het wijknetwerk van Delfshaven. Ook is hij betrokken bij het opzetten van de projecten van Schiezicht. Ook is hij bestuurslid bij de Delfshaven Coöperatie.

Meriam Beek
Sociaal ondernemer in het groen, wonend aan de Mathenesserdijk in Spangen (naast Tussendijken). Meriam werkt bij Schiezicht aan Schaften aan de Schie, Groencoöperatie Delfshaven, Groen aan de Kade en voorheen ook aan MoesTuintjes aan de Dijk. Daarnaast is Meriam actief betrokken bij verschillende groene buurtprojecten, zoals Natuurlijk Spangen, Water in Spangen en de Buurttuin op het Dakpark.

Willem Beekhuizen
Zelfstandig ondernemer in sociale ontmoetingen en wijkverbinder met Bindhuizen Bindt. Met zijn grote kennis en vele contacten is Willem een belangrijke schakel tussen het wijknetwerk, de gemeente en Schiezicht. Met zijn Rijdende Theetuin is hij regelmatig te vinden bij allerlei buurtbijeenkomsten. Door het informele karakter van dit ‘rondreizende terras’ ontstaan vaak leuke gesprekken tussen de bezoekers en er ontstaan nieuwe contacten en ideeën.

Dora Borst
Organiseert evenementen, programma’s en campagnes en is met Concept Circus één van de flex-gebruikers van het Kadeatelier. Dora’s uitgangspunt bij alles is de wereld te ontdekken zonder vooroordelen en zich te blijven verwonderen. Ze hecht grote waarde aan het uitwisselen van ervaringen en het aanschouwen van kunst; en ziet diversiteit als kracht. Bij Schiezicht is zij betrokken als projectleider van het Kadefestival en is ze tevens initiatiefnemer van Buurt Goud.

Mirjam Kroon
Vrijwilliger bij Schiezicht, na haast 40 jaar werkzaam te zijn geweest als verpleegkundige. Mirjam is sinds februari 2016 betrokken bij Schiezicht. Begonnen als gastvrouw, nu aan de slag bij ons kinderprogramma Cultuur Caleidoscoop. Zij begeleidt en verzorgt workshops voor de buurtkinderen tijdens de wekelijkse knutselmiddagen. Mirjams grote hobby is mozaïek en die kan zij volop kwijt bij Schiezicht in workshops voor jong en oud, zoals de Seniorensoos van Creatief Welzijn Senioren. Mirjam woont in Historisch Delfshaven.

Deborah van de Beld
Kunstenaar, kostuumontwerper en kok, inwoner van Delfshaven. Deborah is één van de vaste buurtkoks van Schaften aan de Schie en samen met Christy de Witt de oprichter en initiatiefnemer van Studio PuRRR, de vaste gebruiker van ons Dijkdok. Verzorgt namens en met Tante Timmie Kookt ”diner in het atelier” in Studio PuRRR’s eigen pop up restaurant (voor max 12 personen).

Christy de Witt
Creatief ondernemer en ondernemend kunstenaar. Zij ontwikkelt, onderneemt en organiseert met TWC Works activiteiten en projecten op het snijvlak van kunst, cultuur en maatschappij. Christy verzorgt voor Schiezicht een deel externe communicatie (o.m. website, nieuwsbrief). Als mede-oprichter/initiatiefnemer van Studio PuRRR (gevestigd in ons Dijkdok) zet zij zich in voor het bevorderen van kunst, cultuur en creatief ondernemerschap in Delfshaven, o.m. met exposities en atelierconcerten, maar ook workshops en andere bijeenkomsten.

David Diaz de la Cruz
David is vrijwilliger bij Schiezicht en één van de wisselende buurtkoks bij Schaften aan de Schie. Sinds december 2017 is deze geboren Rotterdammer ook inwoner van Delfshaven. David draagt Feyenoord in zijn hart en houdt van koken, gamen en het lezen van een goed boek. Sinds kort is hij aan de slag bij Fair Design Plein in het Madein4Havens gebied.

Tim Kapfer
Projectarchitect en bewoner van de Mathenesserdijk. Tim heeft samen met Fred Schuurink  de projectleiding voor de Plantenbak Spangesekade uitgevoerd. De plantenbak werd in 2013 op basis van een ontwerp van Fred zelf gemetseld met vrijwilligers uit de buurt. Verder is Tim op strategisch niveau bij Schiezicht betrokken.

Kristin Jensen
Stedebouwkundige en nauw betrokken bij de herinrichting van de Spangesekade. Zo was zij projectcoördinator van de projectgroep Atelier Spangesekade. Ook was zij de aanjager van de bewonersparticipatie en communicatie met omwonenden gedurende het uitvoeringstraject Herinrichting Spangesekade e.o. Dit  i.s.m. Stadsbeheer en Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam

Jacco Bakker
Onderneemt dingen in de stad. Onder werktijd voor de Gemeente Rotterdam, daarbuiten voor de buurt.
Hij is mede initiatiefnemer van Schiezicht, het Kadefestival en organiseerde met Max Rink meerdere malen Rotterdam POEL. Momenteel is Jacco de voorzitter van onze Raad van Toezicht èn is hij af en toe kok bij onze aanschuifmaaltijden Schaften aan de Schie.

Fred Sliep
Fred woont en werkt in Tussendijken bij An-Dijvie Natuurvoeding. Samen met Meriam Beek begeleidt en verzorgt hij de kinderkookworkshops Koken met Kids (een samenwerking van Cultuur Caleidoscoop en Schaften aan de Schie).  Ook is hij nauw betrokken bij de organisatie van het Kadefestival: zo regelt hij het aanbod aan lekker eten en drinken uit de wijk op het buurtfestival van Tussendijken. Daarnaast is Fred bestuurslid bij de Winkeliersvereniging Schiedamseweg.

Ania Katynska
Is klassiek musicus en bewoner van de Mathenesserdijk. Momenteel is Ania actief bij Schaften aan de Schie als gastvrouw en kok (met als specialiteit de Poolse Keuken). Als professioneel celliste koestert Ania een grote liefde voor (klassieke) muziek, kunst en cultuur. Het is haar doel om in de nabije toekomst kleinschalige evenementen met (licht) klassieke muziekoptredens e kunnen organiseren bij Schiezicht.