Cultuur Caleidoscoop
Cultuur Caleidoscoop is het kinderprogramma van Schiezicht. Elke woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00u is er een afwisselend programma met groene activiteiten, creatieve workshops, muziek, verhalen, beweging toneel en meer. Cultuur Caleidoscoop is er voor kinderen in de leeftijd van 5-12 jaar (tenzij anders aangegeven). Meer weten? Lees meer hier.

Schaften aan de Schie
Aanschuifmaaltijd op elke tweede en vierde donderdag van de maand in de Kadekantine! Samen eten en elkaar bijpraten over de buurt of over een ander leuk of interessant onderwerp. Een buurtkok kookt en de buurt schuift lekker aan! Inloop vanaf 18.00u, eten vanaf 18.30u. Kosten: €3,50 p.p. (s.v.p. eigen drankjes meenemen). Aanmelden via: schaftenaandeschie@schiezicht.com. Lees meer hier.

Het Kadefestival
Het Kadefestival is een jaarlijks terugkerend evenement met als doel het (meer) zichtbaar maken van de bewoners, ondernemers en de veel verborgen initiatieven en talenten uit de wijk – en natuurlijk van Schiezicht zelf. Na vier succesvolle edities is het Kadefestival uitgegroeid tot een echt visitekaartje van Delfshaven en van de wijk Tussendijken in het bijzonder. Lees meer hier.

Duurzaam op de Dijk
Duurzaam op de dijk geeft informatie en voorlichting over duurzaam wonen, bouwen en leven. Het hele jaar door worden bijeenkomsten georganiseerd, van lezingen tot tips rondom bijvoorbeeld betere isolatie van het huis, zonne-energie, elektrisch rijden en moestuinieren in de wijk. bouwen en zonnestroom.  Lees meer hier.

Groencoöperatie Delfshaven
De Groencoöperatie is een nieuwe samenwerking tussen een aantal groene initiatieven in Delfshaven om kennis en ervaring, vrijwilligers en middelen te delen, zowel in proces als gericht op een specifieke plek/initiatief, om samen verder te komen en meer te bereiken. Met de nadruk op samenwerken en doen, waarbij groen het doel, maar ook een middel is. Lees meer hier.

Tuin aan de Dijk
Gedurende een aantal jaren was de Tuin aan de Dijk, op een braakliggend terrein aan de Mathenesserdijk, een geliefde groenplek voor en door de buurt, ontstaan uit een bewonersinitiatief i.s.m. lokale groen en sociaal ondernemers. Er vonden tal van leuke en leerzame activiteiten plaats voor jong en oud, zoals MoesTuintjes aan de Dijk: moestuinieren samen met buurtkinderen. Lees meer hier.

Initiatieven en ondernemers
Schiezicht adviseert en ondersteunt (startende) bewoners- en ondernemersinitiatieven met kennis, ervaring en kunde. Zo organiseren we bijeenkomsten en workshops over o.m. (sociaal/creatief) ondernemerschap, marketing, fondenwerving e.d. en bieden we (indien nodig) ondersteuning bij financiële aanvragen van subsidies en fondsen. Lees meer hier.

Inrichtingsplan Spangesekade
Al vanaf 2009 was de inzet van bewoners en ondernemers om invloed uit te oefenen op toekomstige plannen voor de herinrichting van de Spangesekade. In 2012 werd duidelijk dat de gemeente de straat wilde aanpakken in combinatie met het herstel van de kademuur langs de Schie. Stedebouwkundige Kristin Jensen kreeg de opdracht om samen met bewoners en de ontwerpers van de gemeente een gezamenlijk herinrichtingsplan te maken. Anno 2017 is de Spangesekade mede dankzij deze inzet getransformeerd in een fijne verblijfplek aan het water – hoewel er nog genoeg te doen blijft. Lees meer hier.

Buurt Goud
Traject om buurtjongeren uit Delfshaven met een achterstand op de arbeidsmarkt op te leiden tot (culturele) evenementorganisatoren. De toekomstige creatieve producten gaan op backstage bezoek bij diverse festivals in de stad en doen daar ook praktijkervaring op, waaronder ook op ons eigen Kadefestival. Lees meer hier.

Groen aan de Kade
In 2009 gaf bewonersinitiatief Atelier Spangesekade de aanzet tot de herinrichting van de Spangesekade met o.m. guerilla garderning, plantenbakken en een zebrapad. Ook werkten we op woensdagochtenden samen met bewoners en mensen van Pameijer Klus&Werk in de plantenvakken aan de kade. Inmiddels is het 2017 en is de herinrichting van de Spangesekade een feit – en broeden we op nieuwe groenactiviteiten aan de kade. Lees meer hier.

Rotterdam Poel
Dit was een initiatief van Max Rinks en Jacco Bakker voor een mobiel pop up zwembad in de Schie. Een sympathieke en vrolijke manier om meer levendigheid aan de kade te brengen. Het zorgde voor veel bekijks gedurende de mini-varianten tijdens de Nieuwjaarsborrels van Schiezicht en het eerste Kadefestival. Lees meer hier.