Knutselmiddag 150317_002

Cultuur Caleidoscoop
Cultuur Caleidoscoop is het kinderprogramma van Schiezicht. Elke woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00u is er een afwisselend programma met groene activiteiten, creatieve workshops, knutselmiddagen, muziek, verhalen, beweging, toneel en meer. Cultuur Caleidoscoop is er voor kinderen in de leeftijd van 5-12 jaar. Kinderen kunnen gratis meedoen, tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Wel vragen we altijd het telefoonnummers van één van de ouders/verzorgers i.v.m. de bereikbaarheid.

Benieuwd naar wat de komende tijd allemaal te doen is bij Cultuur Caleidoscoop?

Bekijk de Online Agenda op deze website of check de evenementen op onze Facebook-pagina.

Cultuur Caleidoscoop geeft mensen uit de buurt de kans om iets te organiseren voor de kinderen. Kun je goed dansen, koken, schilderen, timmeren, toneelspelen, geef je muziekles of iets anders? En lijkt het je leuk dit met een groep kinderen te doen, meld je dan aan via email of het contactformulier onderaan deze pagina, dan kijken we samen hoe we het voor elkaar kunnen krijgen.

Zo bieden we leuke, leerzame en laagdrempelige Knutselmiddagen.  Onder begeleiding maken kinderen hun eigen knutselkunstwerkje van allerlei verschillende materialen: papier, karton, kurk, vilt, hout, noem maar op. Ook verzorgen lokale kunstenaars en creatieven uit de buurt regelmatig een leuke kinderkunst workshop. Geschikt voor kinderen van 5-12 jaar.

Meer informatie? Neem dan contact op met Leon Collignon, projectleider Cultuur Caleidoscoop via: cc@schiezicht.com of 06-25 210 010 òf vul het contactformulier in onderaan deze pagina.

Ook organiseren we kinderactiviteiten in samenwerking met partners, zoals de cursus Schrijfkids aan de Schie in samenwerking met de SKVR Taalfabriek. Kinderen (vanaf 7 jaar) schrijven zelf de teksten, maken de illustraties en leren hoe je losse bladzijden kunt binden tot een compleet boek. Inmiddels is er al een derde reeks Schrijfkids aan de gang!

Eén keer in de zoveel tijd organiseren we ook een leuke en leerzame excursie naar een plek elders in de wijk of in de stad, zoals met Dierendag naar de Belevenisboerderij Schieveen. Ook is er regelmatig Koken met Kids: een gecombineerde activiteit van Cultuur Caleidoscoop en Schaften aan de Schie i.s.m. buurman en lokale ondernemer Fred Sliep van AnDijvie Natuurvoeding. Bij deze activiteiten zijn ook veel (groot)ouders, ooms/tantes en overige verzorgers actief op vrijwillige basis.

Voor een impressie, download je het Fotoverslag van Cultuur Caleidoscoop 2016
Of bekijk de fotogalerij onderaan deze pagina.

Meer informatie en/of vragen? Heb je zelf misschien een leuk idee voor een kinderactiviteit voor Cultuur Caleidoscoop? Neem dan contact met ons op via email of via het contactformulier onderaan deze pagina! Je hoort dan zo snel mogelijk van ons.

Neem contact op met Cultuur Caleidoscoop!