Duurzaam op de Dijk
Duurzaam op de Dijk is een programma over duurzaamheid in Bospolder-Tussendijken. Concreet betekent dat informatie en voorlichting voor èn door de buurt over duurzaam wonen en bouwen, maar ook over duurzaam leven en eten. Dat doen we op een heel toegankelijke en vooral praktische manier.

Zo organiseerden we een informatie-avond over zonnepanelen en een workshop ‘Maak je eigen schoonmaakmiddelen’. We gingen samen met wijkbewoners en een warmtecamera op wandeltocht langs alle huizen op de Mathenesserdijk: zo kon iedereen met eigen ogen zien waar de warmte uit de huizen ontsnapt.

  

Ook zorgden we er voor dat de Tussendijken één van de eerste Rotterdamse wijken werd (samen met Blijdorp en Noord), die over een over een eigen Buurauto beschikt: de 100% elektrische deelauto die je deelt met je buren. Ook kwamen de Milieucoaches naar Schiezicht met de nodige informatie over energiebesparing; en vooral veel praktische tips en trucs om je huis beter te isoleren. Want duurzaam leven betekent niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor je portomonnee. Als je maar weet hoe!

Een mooi begin, maar er is nog genoeg te doen als het gaat om duurzaamheid in de wijk. Samen met bewoners en ondernemers willen we aan de slag blijven gaan met vragen als:

  • Hoe kun je zelf duurzaam eten en hoe doe je dat eigenlijk op een makkelijke en betaalbare manier?
  • Moestuinieren in de stad? Wat is het en waar in de wijk vindt dit plaats?
  • Wat houdt ‘’duurzaam verkeer’’ eigenlijk precies in?
  • Wat zijn er verder allemaal voor duurzame activiteiten in de wijk?

Denk en doe met ons mee
… en help ons om De Dijk èn de wijk nog een stukje duurzamer te maken!

Ben jij als bewoner en/of ondernemer bezig met duurzaamheid of heb jij een initiatief in de buurt dat iets te melden hierover? Of heb je juist vragen over het onderwerp, maar weet je niet precies hoe of wat? Neem dan contact op met Julia Hevemeyer via info@schiezicht.com of vul het contactformulier hieronder in.

Neem contact met ons op!