Kookclub Kadekantine

Heb jij liefde en passie voor (samen) koken? Ben jij een echte kookgek, gewoon nieuwsgierig, of heb je zin in een gezellige avond en wil jij er bij zijn? Dan ben je van harte welkom om een keer aan te sluiten bij onze Kookclub Kadekantine!

Samen met buren, buurtgenoten en andere geinteresseerden komen we bij elkaar om samen te koken, te experimenteren met recepten en ingredienten en vooral te leren van elkaar of een deskundige expert.

Deelname aan onze Kookclub Kadekantine is een uitstekende manier om ook vooral eens die dingen uit te proberen, die je thuis niet zo snel zou doen. Bijvoorbeeld omdat het thuisfront niet zo experimenteel is ingesteld of omdat je gewoon te weinig tijd hebt om nieuwe dingen uit te proberen in de keuken. Als bonus leren we veel over duurzaam met voedsel omgaan en voedselverspiling tegengaan.

Zo gingen we eerder aan de slag met o.m.:

Het verwerken van kilo’s kweeperenoverschot (die anders ongebruikt waren weggegooid) tot heel veel porties dulce de membrillo, kweeperenlikeur en kweeperengelei
– Het zelf maken van gezond snoep van lekker vers fruit, dus zonder extra toegevoegde suikers en kunstmatige kleurstoffen i.s.m. Zorgvrijstaat Rotterdam West.
– Zelf heerlijke schapenkaas leren maken i.s.m. Dakpark Rotterdam
– Het verwerken van een flinke restpartij tot walnotenlikeur en walnotenpasta
Vegan ‘Misbaksels’: experimenteren en uitproberen met vegan recepten voor cakes en taarten met allerlei smakelijke verrassingen als resultaat.
Zelf seitan leren maken èn natuurlijk lekker koken met seitan
– Een overschot stoofperen verwerken tot ingemaakte peertjes, moes of chutney en zelfs perenwijn.

De Kookclub Kadekantine  organiseren we op een laagdrempelige manier, met zoveel mogelijk eigen inzet en middelen, zodat kosten voor de workshops laag blijven en iedereen mee kan doen. Wil je meedoen, dan vragen we een kleine bijdrage in de kosten (o.m. voor de huur van de ruimte, de basismaterialen, etc) zodat het allemaal haalbaar blijft.

Voor deelname hanteren we een richtbedrag van € 5,- per persoon. Minder geven mag, meer doneren is altijd welkom, zodat we dit leuke initiatief ook kunnen blijven organiseren!

Af en toe organiseren we een grotere workshop met expert met bijbehorende hogere deelnameprijs. Dan vermelden we dat natuurlijk duidelijk van tevoren.

Kijk op onze Online Agenda voor komende bijeenkomsten en workshops met onze Kookclub Kadekantine!

Heb jij een leuk idee voor de Kookclub Kadekantine? Laat het ons weten via mail: schaftenaandeschie@schiezicht.com, dan doen en denken we mee!

De Kookclub Kadekantine is een initiatief van Schiezicht en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Gemeente Rotterdam Couleur Locale.

  

Contact over Kookclub Kadekantine

1 + 2 = ?